lauantaina, elokuuta 12, 2006

Lieto hävisi 0-3

Piffen vei pisteet kotiin 0 – 3 voitolla. Aika hyvin numerot vastaavat koko pelin luonnetta. Kotijoukkue pelasi vaisusti ja varsinkin hyökkäyspäässä on maalivainu kadoksissa.

Peli lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle Piffenin hyökätessä useammin, mutta vaarattomasti. Liedon harvat yritykset esti hyvin pelannut maalivahti Niinimaa. Kotijoukkue rakensi peliä ja sai nostettua palloja ylös, mutta loppusilaus jäi aina puuttumaan. Kotijoukkueen kärjillä on selvä totutteluongelma. Lieto sai riveihinsä muutaman viikon tauon jälkeen mukaan alakertaan Hyrskyn , joka pystyi myös pelaamaan täydet minuutit. Kun peliä oli pelattu 38 min oli Piffenillä normaali hyökkäys, joka ei millään muotoa aiheuttanut paniikkia. Normaali siirtelyä keskikentältä vasemmalle laidalle, josta Piffenin Vainio antoi keskityksen 40 metristä aivan keskiviivan tuntumasta luukulle, mutta keskitys meni vahingossa pitkäksi ja suoraan maaliin Sinkin olllessa maaliltaan ulkona ottamassa keskitystä pelaaja ruuhkassa. Laskuvirhe. Muutama minuutti myöhemmin Liedon puolustukselle sattui ajatuskatko, jonka seurauksena Piffenin kärki pääsi aivan vapaasti läpi, ajoi pilkun paikkeille ja sijoitti oikeaan alakulmaan. Jos oli eka maalissa lukuvirhe Sinkillä, niin tällä torjunnalla lukuvirhe nollattiin. Eka erä päättyi 0 – 1 Piffenille. Tauolla sovittiin siitä, että isketään ylempää kiinni ja ykköspallot pitää voittaa. Toinen puoliaika alkoi aika räväkästi ja myös taisteltiin pallo useasti maalinteko paikkoihin, mutta tulosta ei syntynyt. Jussi otettiin vaihtoon 60 min kohdalla ja Pasi tuli tilalle. Kylmää suihkua tuli niskaan 65 minuutin kohdalla, kun Piffenin vapaapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui vapaana olleelle Raikaslehdolle, joka sijoitti läheltä oikeaan alakulmaan. Sinkillä ei ollut mahdollisuuksia torjua. Tämä maali käytännössä lopetti pyristelyn ja puolustus rupesi pelaamaan avointen ovien päivää. Heti maalin jälkeen tuli Teemu kärjestä pois ja tilalle Pete, joka on kärsinyt loukkaantumisista koko kauden. Nyt toivottavasti ison miehen paikat kestävät. 0- 3 oli sitten kosmetiikkaa, jolle ei Sinkki voinut yhtään mitään. Puhdas läpiajo ja sijoitus.

Jos viimepelissä jäi jossiteltavaa ,niin tästä pelistä ei voi samaa sanoa. Liedon miehistö ei saanut itsestään parastaan irti. Ja ehkä jotain kertoo myös se, että toppari Joksulla oli alavatsan kipuja, mikä pitää luotettavan pelaajan sivussa ainakin seuraavasta pelistä.