perjantaina, elokuuta 18, 2006

Lieto 1-3 voittoon sarjakakkosesta

Tärkeä ja maistuva voitto Liedolle. Ensinnäkin Piikkiössä on hyvä urheiluhenkinen
toiminta kuulutuksineen ja muine ohjelmineen. Jäi reipashenkinen maku pelireissusta. Toivotaan vielä onnea nurmikentän kunnostukselle ensi vuoteen.

Peli saatiin käydä todella kesäisissä tunnelmissa. Liedon pelaajien vähälukuisuus ennen peliä hieman arvelutti, johtuen kuumasta kelistä. Saimme nauttia kentällisestä pelaajia ja yhdestä vaihturista. Pienillä painopisteen siirroilla lähdimme nöyrällä ja päämäärätietoisella asenteella haastamaan Pipsiä. Saimme Retzan aisapariksi debyyttipeliin Ollin, joka on selvästi vahvistus kärkipäähän. Yllättävän vauhdikkaasti peli lähti käyntiin kummankin joukkueen luodessa
tilanteita työllistäen veskarit. 10 min. kohdalla Lieto sai vasemmalta kulmapotkun, jota antamaan meni Kessu. Kokeneena pelimiehenä hän näki maalihai Retzan aivan vapaana etukulmalla. Hyvä kulma Retzalle, joka ei paljon tilaa tarvitse, 0 – 1 Liedolle. PiPS sai eka puoliajalla muutaman vaarallisen tilanteen luotua Sinkin maalille, mutta tänään ei ollut PiPS:llä onnea matkassa. Toisaalta Liedolla oli pakka hyvin kasassa ja 1 v 1 tilanteissa väännettiin huomattavasti paremmin kuin pitkään aikaan. Pelaajista huokui ilo pelata, mikä auttoi jalkoja liikkumaan.
Puoliajalla tehtiin ainoa vaihto Arin jäädessä vaihtoon ja Joonas oikeaan laitaan Arin paikalle.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kuin 20 sekuntia, kun saatiin pallo rankkarialueen rajalle, mistä Aleksi sai sorkittua pallon eteen Retzalle, joka pamautti 0 – 2 Liedolle. Nopea maali, mikä vapautti pelaamista. Tämän jälkeen seuraavat 5 minuuttia pelattiin kyllä yhtä maalia, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Peli tasoittui Pipsin päästyä muutaman kerran nopeisiin nousuihin. Mutta koko joukkueen pelatessa loistavasti ja alimmaisena tähtenä Tommi, joka pelasi kuin itse varmuus.
Hyvä liike ja pelin ohjaus loi pohjalle sellaisen lukon, jota ei PiPS kyennyt aukaisemaan. Ajassa 55 min. sai Joonas pystypallon jalalle, kiitti ja eteni laidalta taittaen vastustajan maalille yhtään hidastamatta. Näki Teemun nousevan samaa nopeutta vasenta laitaa ajaen myös sisälle poksiin. Loistava syöttö takatolpalle, jossa Teemu täydessä vauhdissa sai pallon päähän, suora pusku, mikä meni kuin luoti maalin perukoille. Jos jostain voi sanoa kaunis maali, niin tämä oli sitä. Tämän jälkeen oli ”pelin loppua odottavaa” -peliä, vaikkakin kentällä tapahtumia riitti.
Ajassa 84 min. sai Pipsi kuparisen rikki, tosin ei ilman apuja. Sinkki on juossut 60 metriä 12- vuotiaana 12,8 ja ilmeisesti halusi kokeilla pystyykö kellottamaan saman ajan tai jopa vähän sen alle. Kellon käyttäjä ei kerro aikaa, mutta voi todeta, ei mennyt alle. 1 – 3 maalintekijänä Jouni Tukia.
Teemu palkittiin Liedon parhaana pelaajana. Onnittelut. Myös koko joukkueelle onnittelut hyvästä pelistä ja asenteesta peliin.