sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Lieto 6-3 voittoon

Avoimien ovien voittopeli Lietoon kun Lieto otti 6-3 voiton Sund IF:stä. Maaleilla saatiin herkutella keskuskentän hyväkuntoisella nurmella mukavissa olosuhteissa. Sund oli saanut ulkomaanmatkalle nuoremman kaartin pelaajia 15 henkeä ja Liedolla oli vaihtureita kaksi.
Takana oli maukas voitto Pipsistä edellisessä pelissä ja hyviä muistoja Ahvenanmaalta keväällä. Valmistautuminen olikin mukavan keskittyvää ja samalla vapautunutta.

Itse pelistä:
Alusta lähtien kävi selväksi pelin juoni. Kun Liedon yläkerta onnistuu viimeistelyssä syntyy runsaasti maaleja. Sen verran paljon oli vastustajan alakerrassa tilaa. Mutta myös näkyi, että unohdettiin alakerrassa se tosiasia, että vastustaja pystyy myös nousemaan ja silloin alakerran pitää pystyä pelaamaan tiiviimmin. Maalikarkelot aloitti kotijoukkue saamalla vapaapotkun aivan rankkarialueen rajalta oikealta laidalta. Kari antoi vaparin takatolpan kohtaan, jossa kaikkein korkeimmalle ponnisti Olli Toivonen avaten näin maalitilinsä toisessa pelaamassaan ottelussa. Peliä oli käyty 12 min. Vain ihmeen kaupalla ei Sund pystynyt avaamaan maalitiliänsä. Nimittäin viisi vastahyökkäystä ja neljä tukkaa nostattavaa oho-tilannetta. 32 min kohdalla vapautti Teemu hyvällä lyhyellä poikittaissyötöllä Retzan maalintekoon ja tilanne oli pelin kannalta helpottava 2 - 0.
Sen jälkeen tuli kotijoukkueelle, etenkin yläkerralle, halu pelata ihan yksin. Pidettiin palloa ihan niin kauan että se otettiin kauniisti pois. Näistä muodostui myös Siffin kavennus: nopea vastahyökkäys ja kun kaikki olivat nylkemässä madetta, ei yleensä maalivahdille paljon mahdollisuutta jää 1 v 1 tilanteessa. 2 -1. Kotijoukkue pääsi vielä kaunistelemaan numeroita 3 – 1 tilanteeseen 42 min. kohdalla Kessun tekemänä.
Toinen puoliaika alkoi Sundilta sähäkästi. Olikohan valmennusjohto antanut tauolla ohjeita käydä ylempää kiinni, koska jo kotijoukkueen vielä nostaessa pelisukkiaan teki Sund kolmannella minuutilla kavennuksen 3 – 2. Tämän jälkeen kyllä mentiin jo sitten selvästi kotijoukkueen tahdissa. 52 min. kohdalla Aleksi tuli vaihtoon ja kentälle juoksi Veli Hartola debyyttipeliinsä. 4 – 2 tilanteesta vastasi Retza, joka on parhaimmillaan silloin, kun joku jakaa syöttöjä. Kokokentän Kessu antoi edestä ja takaa ja tulosta myös syntyi. Nopeaan tahtiin 5 – 2 asialla samat säveltäjät: Kessu teki nuotit ja Retza sanoitti 5 – 2. Tämän jälkeen kotijoukkue kyllä tuhlasi maalipaikkoja, niin avonaista oli Sundin koko kentän pelailu. 75 min. kotijoukkue teki toisen vaihdon, kun Olli tuli vaihtoon ja Joonas pääsi ottamaan hikeä pintaan. 86 minuutilla pääsi Sundin Thomas Algvist sanomaan läpiajosta Sinkille selvällä ahvenaan maan kielellä, etten ollut paitsiossa, 5 – 3.
Lopulla saatiin sitten kuudeskin maali tehtyä, kun kulman jälkitilanteessa Veli taiteili pallon verkon perukoille. Velille luonnollisesti myös ensimmäinen maali, joka saa varmasti jatkoa. Tätä peliä kuvaa hyvin lause, jonka yksi pelaaja lausui pelin jälkeen kentän laidalla. ”Täytyis, varmaan käydä lenkillä, että tulis edes hiki, muttei voi, kun sauna ja kyyti odottaa”. Pisteet ovat kuitenkin tervetulleita ja voittaminen on aina mukavaa.