sunnuntaina, elokuuta 19, 2007

TuWe tippui vauhdista toisella jaksolla

Aluksi pari sanaa muutamista viime peleistä, joista ei raporttia ole kirjoitettu. Kirjoittamattomuus johtuu vain ja ainoastaan siitä syystä, että niistä peleistä ei ole ollut mitään kirjoitettavaa. Otteluista voi sanoa, että Lieto oli niissä aivan yhtä huono kuin pelaajien mielestä perjantainen alkulämmittelymusiikki.

Sitten perjantain ottelusta. Lieto sai perjantai-illan huumaan vieraakseen Turun Weikot. TuWe oli sarjan häntäpäässä kun taas Lieto havitteli takaisin kärkipaikkaa, viikolla jo oman ottelunsa voittaneelta KaaPolta. Ottelu alkoi varsin tasaisesti ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. TuWe rakenteli paikkansa lähinnä kokeneen Jokke Marttilan kautta. Myös Lari Koivu oli vahvasti TuWe:n hyökkäyksissä mukana. Lieto loi vaarallisimmat paikkansa kärkikaksikon Teemu Laine ja Olli Toivonen kautta. Olilla oli ottelussa 3-4 selvää maalintekopaikka ja jopa yksi puhdas läpiajo, mutta kun pallo ei mene sisään, niin sitten ei vain mene. TuWe jo ilmeisesti odotteli taukovihellystä kun Varsinais-Suomen paras liukutaklaaja Tommi Laine riisti pallon omalla puolustusalueella ja näytti räjähtävää nopeuttaa kuljettamalla pallon keskiympyrään. Juoksun päätteeksi vielä loistava pystysyöttö täydessä vauhdissa olleelle Vainion Petrille. Vainio otti muutaman terävän askeleen ja pallo voimalla takasivuverkkoon. Maalista ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti ja ottelun tuomari vihelsi joukkueet erätauolle.
Lieto jatkoi toista erää siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Vahva painostus tuotti tulosta ottelun 54` kun loisto-ottelun pelannut, Liedon kakkos joukkueesta lainaksi saatu, Jukka Virtanen suojasi palloa boxissa ja syötti vielä komeasti Teemu Laineelle. Laineen komea veto upposi TuWe maalin etukulmaan. Tämän jälkeen TuWe sai taas muutamia maalipaikkoja, kun palloa pelattiin vaihdosta Jokken tilalle tulleelle Petri Haavistolle. Löysät vedot Janne Rönberg nappasi helposti käsiinsä. Ottelun 71´ pallo poukkoili TuWe:n rangaistusalueen rajalla ja kuin varkain Teemu Laine sai pallon ja puolittain epäonnistunut veto vieri kuin vierikin takatolpan kautta kolmannen kerran vastustajan maaliin. Kotijoukkueen neljäs maali 74´ minuutilla tuli taas tutun kuvion päätteeksi. Peter Mettälä keskitti vasemmalta puolelta ja Liedon molemmat kärjet olivat maalilla tekemässä tuhojaan. Tällä kertaa oli Olli Toivosen vuoro laittaa pallo maaliin. Illan viimeisen maalin Liedolle teki ottelun sankari Teemu Laine Mettälän keskityksestä. Maali oli Teemun kolmas illan ottelussa.

TuWe:n plussaksi todettakoon, että joukkue oli tullut Lietoon pelaamaan eikä peruuttelemaan kuten niin monet joukkueetovat tällä kaudella Lietoon saapuneet.