perjantaina, syyskuuta 08, 2006

Lieto 2-0(1-0) voittoon RP-67:sta

Lieto palasi voittojen tielle. Mikään suuri voitto tämä ei ollut, mutta sitäkin tärkeämpi. Pystyimme osoittamaan itsellemme peli-ilon olevan vielä tallella. Ilma oli syksyisen kolea ja tuuli painoi hetkittäin todella voimakkaasti. Pelaajilla oli huonosti menneen Ugin reissun jälkeen selkeä näytön- paikka. Kotijoukkue on pelannut koko syyskauden ns. kädestä suuhun pohjalta. Mutta kuitenkin on laariin valahtanut hyvä määrä jyviä. Peli lähti kotijoukkueen kannalta ylämäkeen vastustajan saadessa vastatuulen puolelleen. Tällä kertaa pelaajat olivat alusta lähtien hereillä, eikä vastatuulesta ollut pahemmin haittaa. Lieto tarjosikin suht´´ runsaalle katsomolle nautittavaa jalkapalloiltaa. Tämä oli nuorten pelaajien mainion peliesityksen ja myös onnistuneiden upeiden maalien ilta. 18 minuutilla loi Retza tukevan väännön jälkeen mainion maalinteko paikan, jota Aleksi ei jättänyt käyttämättä. Muutenkin Aleksin pelissä on merkkejä siitä, että armeijan mukana tuoma pallotuntuman puute alkaa väistyä. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä, jossa ei juurikaan vaarallisia tekopaikkoja auennut kummallekaan joukkueelle.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen komennossa ja tuulen avustamana.
Luoja armahti pitämällä pilvet mustina, mutta pudottamatta sadetta. Kenttä on loistavassa kunnossa tosin liukas, mistä seurasi lukuisia kaatumisia molemmilta joukkueilta. Pitää muistaa, että sarjataulukon ero ennen peliä oli 3 pistettä, joten takki auki ei lähdetty toiselle puolikkaalle.
Peli lähti etenemään pelaamalla vastustajan maalille ja voisi kyllä sanoa, että Sinkki olisi maaliltaan voinut käydä nauttimassa kunnon munkkikahvit ja sittenkään ei olisi ollut kiire työpaikalleen. Yleensä näkymättömästi pelaava Jussi oli erittäin pirteällä pelipäällä. Katkot onnistuivat hyvin sekä ylöspäin pelaaminen oli näyttävää. Joonas pelasi keskikentällä oikean laitalinkin paikkaa. Nyt oli väsymys tipotiessään, mikä näkyi ennen kaikkea hyvänä liikkeenä ylöspäin sekä 1 v 1 tilanteissa . Joonas täräyttikin kuin kruununa illan onnistumiselle tahtomaalin, ensin riistäen pallon ja voimalla sisään 60 minuutilla. Peli oli 2 -0 ja käytännössä näytti siltä, ettei RP pääse peliin kiinni. Mutta pelin 75 minuutilla otti Tommi turhalla ryntäilyllä suoran punaisen, vaikka oli juuri aiemmin saanut erotuomarilta puhuttelun. Pikkuisen tuli hoppua kentällä. Vastustaja nosti selkeästi linjaansa ylöspäin. Kapteeni Kessu, joka otti Tommin paikan topparina iski alakerran tiiviiksi ja kun koko muu joukkue jaksoi vääntää ja liikkua, oli seurauksena kotijoukkueen vyörytyksiä vastustajan maalille. On myös hienoa nähdä Peten suoritukset kentällä pitkien vaikeiden aikojen jälkeen.
Tässä vaiheessa lähetämme koko porukalta Arille terveisiä ja pikaisia paranemisia. Tervetuloa takaisin Ari.